ISSN: 1648 - 4460

International Journal of Scholarly Papers

VU KHF

Transformations  in
Business & Economics

Verslo ir ekonomikos
transformacijos

  • © Vilniaus universitetas, 2002-2023
  • © Brno technologijos universitetas, 2002-2023
  • © Latvijos universitetas, 2002-2023
Straipsnis

PAGRINDINIO BROKERIO VERSLO RYŠIŲ TINKLAS IR ĮSIGYTŲ BIRŽINIŲ BENDROVIŲ VEIKLOS REZULTATAI KINIJOS NAUJOSIOS TREČIOSIOS TARYBOS RINKOJE
Wei Lei, Heng Wang, Rong Miao

SANTRAUKA:. . Kinijos naujosios trečiosios tarybos rinkose sparčiai auga susijungimų ir įsigijimų. Dabartinėje literatūroje susijungimų ir įsigijimų rezultatai dažniausiai nagrinėjami iš įsigyjančiųjų įmonių ir jų tinklo arba tarpininkų tinklo perspektyvos. Siekiant ištirti pagrindinių brokerių verslo ryšių tinklo, skatinančio įsigyjamos įmonės veiklos rezultatus, įtakos veiksnius ir jų veikimo mechanizmą, buvo naudojami 2014-2020 m. Kinijos Šanchajaus ir Šendženo vertybinių popierių biržose listinguojamų bendrovių, įtrauktų į Naujosios trečiosios tarybos rinkų sąrašus, skerspjūvio duomenys. Taip pat sudarytas pagrindinių brokerių verslo ryšių tinklo centriškumo matavimo modelis ir išanalizuotas pagrindinių brokerių verslo ryšių tinklo veikimo mechanizmas, turintis įtakos biržinių bendrovių veiklos rezultatams jas įsigijus. Rezultatai atskleidžia, kad pagrindinio brokerio verslo ryšių tinklas reikšmingai padidina bendrovių, įtrauktų į Naujosios trečiosios tarybos rinkas, veiklos rezultatus po to, kai jas įsigyja Šanchajaus ir Šendženo vertybinių popierių biržose listinguojamos bendrovės. Pateikiamos išvados yra reikšmingas informacinis šaltinis, padedantis suprasti kapitalo rinkos finansinių tarpininkų tinklų ir susijungimų, įsigijimų teoriją ir praktiką, atsižvelgiant į netobulų institucijų ir "santykinės visuomenės" nuostatas, taip pat pagerinti nebiržinės kapitalo rinkos sistemą Kinijoje.

REIKŠMINIAI ŽODŽIAI: pagrindinis brokeris, įsigyjamos bendrovės veiklos rezultatai, verslo ryšių tinklas, biržinės bendrovės įtrauktos į Naujosios trečiosios tarybos rinkų sąrašus.

Editorial correspondence:

Scholarly papers Transformations in Business & Economics
Kaunas Faculty
Vilnius University
Muitinės g. 8
Kaunas, LT-44280
Lithuania

Sitemap

Visits:

Valid XHTML 1.0 Strict