ISSN: 1648 - 4460

International Journal of Scholarly Papers

VU KHF

Transformations  in
Business & Economics

Verslo ir ekonomikos
transformacijos

  • © Vilniaus universitetas, 2002-2023
  • © Brno technologijos universitetas, 2002-2023
  • © Latvijos universitetas, 2002-2023
Straipsnis

IŠ DUGNO Į AUKŠTUMAS: SĖKMINGŲ ANTREPRENERYSTĖS VEIKSNIŲ NUSTATYMAS NAUDOJANT "YOUTUBE" TURINIO SEMANTINIO TINKLO ANALIZĘ
Grisna Anggadwita, Veland Ramadani, Samuel Ribeiro-Navarrete

SANTRAUKA:. . Šio tyrimo tikslas - remiantis platformoje "YouTube" įkeltais sėkmės istorijų vaizdo įrašais, nustatyti svarbius antreprenerystės sėkmės veiksnius, padedančius išbristi iš sunkumų. Siekiant suprasti konkrečias antreprenerystės sėkmės ypatybes kaip atspirties taškas naudojama perspektyvos teorija. Šiame tyrime taikomas kokybinis metodas, turinio analizė. Teksto tinklas atvaizduotas naudojant programinę įrangą "Gephi", kurioje buvo nagrinėjamas reikšminių žodžių dažnumas ir centriškumo laipsnis. Duomenų analizės rezultatai leido išskirti keturias pagrindines siūlomas temas: asmeniniai veiksniai, antreprenerystės pradžia, antreprenerystės vystymasis ir sėkmės suvokimas. Tai svarbūs antreprenerystės sėkmę lemiantys veiksniai. Taikant semantinio tinklo analizę šiame tyrime pateikiamas naujas metodas, kuris suteikia žinių ir įžvalgų iš platformoje "YouTube" įkeltų vaizdo įrašų, ypač mokantis iš istorijų apie antreprenerių patirtus sunkumus siekiant sėkmės.

REIKŠMINIAI ŽODŽIAI: antreprenerystės sėkmė, sėkmės istorija, teksto analizė, perspektyvos teorija, "YouTube" vaizdo įrašai.

Editorial correspondence:

Scholarly papers Transformations in Business & Economics
Kaunas Faculty
Vilnius University
Muitinės g. 8
Kaunas, LT-44280
Lithuania

Sitemap

Visits:

Valid XHTML 1.0 Strict