ISSN: 1648 - 4460

International Journal of Scholarly Papers

VU KHF

Transformations  in
Business & Economics

Verslo ir ekonomikos
transformacijos

  • © Vilniaus universitetas, 2002-2021
  • © Brno technologijos universitetas, 2002-2021
  • © Latvijos universitetas, 2002-2021
Straipsnis
DARNUMO ATSKLEIDIMO POVEIKIS ĮMONIŲ VEIKLAI SVEIKATOS PRIEŽIŪROS PRAMONĖJE
Maria Alina Carataș, Raluca Andreea Trandafir, Cristinel Iftene, Elena Cerasela Spătariu, Gabriela Gheorghiu

SANTRAUKA.  Išplėtus supratimą apie darnumą, daug bendrovių paskatino užsiimti ir valdyti savo verslo veiklą atsižvelgdamos į etikos, socialinius ir aplinkosaugos klausimus. Sukūrus veiklos rodiklius, tvarumo ataskaitos gali suteikti reikšmingos pridėtinės vertės. Vadovybė pasitelkia veiklos rodiklius priimdama sprendimus ir ieškodama sprendimų socialiniais ir aplinkosaugos klausimais.
Investuotojus domina kokybinis ir kiekybinis atskleidimas, KPI, įmonių reitingai, veiklos balai ir indeksai, kurie gali suteikti informacijos, kaip pasirinkti tinkamą ESG temą, kuri yra itin svarbi valdant įmonę ir jos riziką, planuojant strategijas. Tai suteikia ilgalaikę vertę akcininkams.
Buvo tiriamos 335 sveikatos priežiūros pramonės įmonės. Rodikliai buvo pasirinkti iš "Eikon Reuters" ESG balų ir vertinti kaip sudėtiniai balai. Atlikta regresinė analizė siekiant patikrinti ryšį tarp darnumo atskleidimo ir įmonių veiklos rezultatų. Tyrimas parodė, kad aplinka ir valdymas teigiamai veikia turto grąžos rodiklį ir neigiamai - nuosavybės grąžą. Aplinkos balai tiesiogiai veikia veiklos rodiklius, o įmonių socialinė atsakomybė daro netiesioginę įtaką įmonių likvidumui. Dokumento išvados skatina įmones suvokti ir kurti naują darnią verslo praktiką.

REIKŠMINIAI ŽODŽIAI: veiklos rezultatai, įmonių valdymas, darnumo atskleidimas, pelningumas, įmonių socialinė atsakomybė.

Editorial correspondence:

Scholarly papers Transformations in Business & Economics
Kaunas Faculty
Vilnius University
MuitinÄ—s g. 8
Kaunas, LT-44280
Lithuania

Sitemap

Visits:

Valid XHTML 1.0 Strict