ISSN: 1648 - 4460

International Journal of Scholarly Papers

VU KHF

Transformations  in
Business & Economics

Verslo ir ekonomikos
transformacijos

  • © Vilniaus universitetas, 2002-2005
  • © Brno technologijos universitetas, 2002-2005
  • © Latvijos universitetas, 2002-2005
Straipsnis
Priėmimo į Europos Sąjungą įtaka smulkaus ir vidutinio verslo sektoriaus investicijoms Lenkijoje. Silezijos antreprenerių apklausos rezultatai
Izabella Steinerowska-Streb

SANTRAUKA. Po ilgo ekonomikos nuosmukio periodo, Lenkijos ekonomiką galėtume įvertinti kaip pasiekusią aiškių makroekonominių rodiklių gerinimo laikotarpį. Kiekvienas galėtų tikėtis, jog pozityvūs pokyčiai nacionaliniame ūkyje, Europos Sąjungos (ES) paramos programos bei smulkaus ir vidutinio verslo (SVV) įmonių modernizavimas, prieš Lenkijai įstojant į ES, turėtų pritraukti didesnes investicijas į SVV sektorių. Tačiau neekonominiai veiksniai, tokie kaip politinė aplinka Lenkijoje ir pats Lenkijos įstojimo į ES faktas, gali tapti neapibrėžtumo veiksniais, kurie galėtų pakeisti arba daryti įtaką antreprenerių investiciniams sprendimams.

Šiame straipsnyje autorė pateikia empirinio SVV įmonių investicijų Aukštosios Silezijos regione tyrimo rezultatus, susijusius su esamais ir prognozuojamais investicijų kaštais. Iškelta tyrimo hipotezė teigia, jog investicijų į SVV sektorių lygis yra žemas dėl didelio neapibrėžtumo.

Teorinės literatūros bei empirinių duomenų analizė parodė, kad SVV investicijų žemą lygmenį apsprendžia įvairūs neekonominiai veiksniai, pavyzdžiui, (a) didelis neapibrėžtumas, (b) informacijos atotrūkis tarp propaguojamų skirtingų SVV sektoriaus paramos formų bei (c) kapitalo stygius.

REIKŠMINIAI ŽODŽIAI: investicijos, smulkaus ir vidutinio verslo (SVV) įmonės, Europos Sąjunga, Lenkija.

Editorial correspondence:

Scholarly papers Transformations in Business & Economics
Kaunas Faculty
Vilnius University
Muitinės g. 8
Kaunas, LT-44280
Lithuania

Sitemap

Visits:

Valid XHTML 1.0 Strict