ISSN: 1648 - 4460

International Journal of Scholarly Papers

VU KHF

Transformations  in
Business & Economics

Verslo ir ekonomikos
transformacijos

  • © Vilniaus universitetas, 2002-2023
  • © Brno technologijos universitetas, 2002-2023
  • © Latvijos universitetas, 2002-2023
Straipsnis

DIRBTINIO INTELEKTO, SKAITMENINIŲ GEBĖJIMŲ IR SKAITMENINIO SĄMONINGUMO VAIDMUO TIEKIMO GRANDINĖS VALDYMUI: MODERUOJANTIS ORGANIZACINIO PASIRENGIMO IR SKAITMENINĖS ORGANIZACINĖS KULTŪROS VAIDMUO
Nadir Aliane, Hassane Gharbi, Yahdih Semlali

SANTRAUKA:  Pastaruoju metu dirbtinis intelektas, skaitmeniniai gebėjimai ir sąmoningumas yra svarbūs veiksniai, gerinantys tiekimo grandinės valdymą ir didinantys organizacijos veiklos efektyvumą. Šiame straipsnyje tiriamas dirbtinio intelekto ir skaitmeninių gebėjimų poveikis skaitmeninio sąmoningumo ir skaitmeninio informuotumo vaidmuo tiekimo grandinės valdymui Saudo Arabijoje. Tyrime nagrinėjamas skaitmeninio sąmoningumo tarpininkavimo vaidmuo tarp dirbtinio intelekto, skaitmeninių galimybių ir tiekimo grandinės valdymo, taip pat analizuojamas moderuojantis organizacijos pasirengimo ir skaitmeninės organizacijos kultūros vaidmuo tarp skaitmeninio sąmoningumo ir tiekimo grandinės valdymo. Tyrėjai renka duomenis iš gamybos organizacijų darbuotojų, kurie atsakingi už tiekimo grandinės veiklą, naudoja sukurtus apklausos klausimynus. Tyrime taip pat naudotas "Smart-PLS" siekiant patikrinti duomenų patikimumą ir ryšį tarp kintamųjų. Rezultatai parodė, kad dirbtinis intelektas ir skaitmeniniai gebėjimai teigiamai veikia skaitmeninį sąmoningumą, o skaitmeninis sąmoningumas teigiamai koreliuoja su tiekimo grandinės valdymu. Rezultatai taip pat atskleidė, kad skaitmeninis sąmoningumas reikšmingai tarpininkauja tarp dirbtinio intelekto, skaitmeninių gebėjimų ir tiekimo grandinės valdymo, o organizacinis pasirengimas ir skaitmeninė organizacinė kultūra reikšmingai tarpininkauja tarp skaitmeninio sąmoningumo ir SC valdymo. Tyrimas padeda politikos formuotojams formuoti politiką, susijusią su SC valdymo tobulinimu naudojant dirbtinį intelektą ir skaitmeninius gebėjimus.

REIKŠMINIAI ŽODŽIAI: dirbtinis intelektas; skaitmeninės galimybės; organizacinis pasirengimas; skaitmeninė organizacijos kultūra; skaitmeninis sąmoningumas; tiekimo grandinės valdymas.

Editorial correspondence:

Scholarly papers Transformations in Business & Economics
Kaunas Faculty
Vilnius University
Muitinės g. 8
Kaunas, LT-44280
Lithuania

Sitemap

Visits:

Valid XHTML 1.0 Strict