ISSN: 1648 - 4460

International Journal of Scholarly Papers

VU KHF

Transformations  in
Business & Economics

Verslo ir ekonomikos
transformacijos

  • © Vilniaus universitetas, 2002-2022
  • © Brno technologijos universitetas, 2002-2022
  • © Latvijos universitetas, 2002-2022
Straipsnis
EKSTREMALIŲJŲ SITUACIJŲ PRAMONĖS TERITORIJŲ AGLOMERACIJOS POVEIKIS REGIONŲ INOVACIJŲ DIEGIMO REZULTATAMS IR UŽIMTUMO STRUKTŪROMS: KINIJOS DUOMENYS
Yuliang Liu, Canhua Kang, Zhaolin Duan, Yanlin Sun

SANTRAUKA.  Pastaraisiais metais daug dėmesio skiriama ekstremaliųjų situacijų pramonės plėtrai. Tačiau esamuose tyrimuose neatsakyta į klausimą, kokią išskirtinę įtaką ji daro regioninėms inovacijoms ir darbui. Siekiant užpildyti šią mokslinių tyrimų spragą, remiantis 2005-2018 m. 29 Kinijos provincijų regionų grupės duomenimis, buvo tiriamas ekstremalių situacijų pramonės teritorijų aglomeracijos poveikis regionų inovacijų rezultatams ir užimtumo struktūrai atliekant erdvinės autoregresijos (SAR) analizę ir erdvinės Dubin (SDM) analizę. Rezultatai rodo, kad ekstremaliųjų situacijų pramonės teritorijų aglomeracija gali padėti veiksmingai diegti regionines inovacijas. Ilgalaikio turto indėlis gali veiksmingai padidinti regioninių inovacijų diegimo rezultatus. Ekstremaliųjų situacijų pramonės teritorijų aglomeracija yra naudinga regioniniam užimtumo struktūros atnaujinimui. Ilgalaikio turto indėlių ir ekstremaliųjų situacijų pramonės plėtra gali ne tik užtikrinti darbo jėgos pasiūlą, bet ir padidinti darbo jėgos poreikį kaip atsaką į aglomeracijos poveikį. Atsižvelgiant į Rytų, Centrinės ir Vakarų Kinijos heterogeniškumą, ekstremaliųjų situacijų pramonės aglomeracijos mastas akivaizdžiai paveikesnis Rytų Kinijoje. Ilgalaikio turto indėliai Rytų Kinijoje turi daugiau galimybių skatinti regioninį užimtumą ir struktūrinį atnaujinimą. Tačiau paveikūs teritorinių išlaidų, informacijos perdavimo, rinkos poreikių ir vyriausybės elgesio koeficientai Centrinėje ir Vakarų Kinijoje yra daug mažesni nei Rytų Kinijoje. Tyrimo išvados suteikia teorinį orientacinį ir sprendimų priėmimo pagrindą tolesniam ekstremaliųjų situacijų pramonės teritorijų aglomeracijos optimizavimui.

REIKŠMINIAI ŽODŽIAI: ekstremaliųjų situacijų pramonė; teritorijų aglomeracija; inovacijų diegimo rezultatai; užimtumo struktūra.

Editorial correspondence:

Scholarly papers Transformations in Business & Economics
Kaunas Faculty
Vilnius University
MuitinÄ—s g. 8
Kaunas, LT-44280
Lithuania

Sitemap

Visits:

Valid XHTML 1.0 Strict