ISSN: 1648 - 4460

International Journal of Scholarly Papers

VU KHF

Transformations  in
Business & Economics

Verslo ir ekonomikos
transformacijos

  • © Vilniaus universitetas, 2002-2021
  • © Brno technologijos universitetas, 2002-2021
  • © Latvijos universitetas, 2002-2021
Straipsnis
KINIJOS VANDENS IŠTEKLIŲ BALANSO SUDARYMAS IR EKONOMINIS PAGRINDIMAS: DŽENDZIANGO PROVINCIJOS ATVEJO ANALIZĖ
Jinsong Wang, Wei Shi

SANTRAUKA.  Tvarus vandens išteklių naudojimas siekiant užtikrinti tvarią ekonomikos ir visuomenės raidą yra aktuali problema visame pasaulyje. Kinija, kurios vandens ištekliai vienam gyventojui sudaro 28 % pasaulio vidurkio, bando pakeisti tradicinį plėtros modelį, sudarydama vandens išteklių balansus (VIB), siekdama išspręsti rimtas su vandeniu susijusias problemas bei skatinti tvarų vandens išteklių naudojimą. Šiame empiriniame tyrime yra aptariamas Kinijos VIB sudarymo metodas, remiantis teoriniais ir praktiniais sudarymo aspektais, daugiausia dėmesio skiriant Džedziango provincijai.
Šiame tyrime buvo sukurti VIB, pagrįsti vandens sunaudojimo ir drenažo sąsajomis, atsižvelgiant į atsakingą vandens išteklių gamybos procesą, kuriuo remiamasi sudarant VIB. Sudaryta vandens išteklių vertės kitimo lentelė, vandens išteklių balansai ir jų pokyčių lentelė Džedziango provincijoje 2015-2018 m. Šiais duomenimis tyrime buvo remtasi kuriant VIB apskaitos sistemos praktinį pagrindą .

REIKŠMINIAI ŽODŽIAI: vandens išteklių balansas, vandens išteklių vertė, atsakomybė už vandens išteklius, dualistinis vandens ciklas.

Editorial correspondence:

Scholarly papers Transformations in Business & Economics
Kaunas Faculty
Vilnius University
MuitinÄ—s g. 8
Kaunas, LT-44280
Lithuania

Sitemap

Visits:

Valid XHTML 1.0 Strict