ISSN: 1648 - 4460

International Journal of Scholarly Papers

VU KHF

Transformations  in
Business & Economics

Verslo ir ekonomikos
transformacijos

  • © Vilniaus universitetas, 2002-2017
  • © Brno technologijos universitetas, 2002-2017
  • © Latvijos universitetas, 2002-2017
Straipsnis
FUZZYARAS METODO TAIKYMAS VERTINANT SMULKIŲ IR VIDUTINIŲ ĮMONIŲ TIEKIMO GRANDINIŲ VALDYMO EFEKTYVUMĄ NEAPIBRĖŽTUMO SĄLYGOMIS
Reza Rostamzadeh, Ahmad Esmaeili, Arash Shahryar Nia, Jonas Šaparauskas, Mehdi Keshavarz Ghorabaee

SANTRAUKA.  Straipsnyje aptariamas naujas smulkių ir vidutinių įmonių tiekimo grandinių valdymo efektyvumo įvertinimo modelis. Tai patobulintas ARAS metodas, tinkamas vertinti neapibrėžtumo sąlygomis. Vertinimo procesas sudarytas iš trijų fazių, kai vertinami įvairūs tiekimo grandinių neapibrėžtumo lygiai. Buvo pasiūlyti 43 kriterijai, skirti vertinti procesus trijuose lygiuose: strateginiame, taktiniame ir operaciniame. Be to, kriterijai gali būti finansiniai, nefinansiniai, kiekybiniai ir kokybiniai. Straipsnyje pateiktas siūlomo metodo pritaikymas realioje situacijoje. Tyrimo rezultatai atskleidė, kad prekių pristatymo kokybė, sugadintų prekių kiekis, grąžintų prekių kiekis ir pristatymo laikas yra reikšmingiausi rodikliai, todėl alternatyva A3 įvertinta kaip geriausia.

REIKŠMINIAI ŽODŽIAI: tiekimo grandinių valdymas, efektyvumo įvertinimas, smulkios ir vidutinės įmonės, neapibrėžtos aibės; ARAS.

Editorial correspondence:

Scholarly papers Transformations in Business & Economics
Kaunas Faculty
Vilnius University
Muitinės g. 8
Kaunas, LT-44280
Lithuania

Sitemap

Visits:

Valid XHTML 1.0 Strict