ISSN: 1648 - 4460

International Journal of Scholarly Papers

VU KHF

Transformations  in
Business & Economics

Verslo ir ekonomikos
transformacijos

  • © Vilniaus universitetas, 2002-2017
  • © Brno technologijos universitetas, 2002-2017
  • © Latvijos universitetas, 2002-2017
Straipsnis
BENDROVIŲ VALDYMAS RUMUNIJOJE - SVV PERSPEKTYVA
Gabriela Gheorghiu, Elena Cerasela Spătariu, Cristina Elena Georgescu

SANTRAUKA.  Bendrovių valdymas yra itin svarbus visų dydžių įmonėse, nes prisideda prie jų klestėjimo ir būsimos sėkmės. Šiame kontekste buvo iškeltas tyrimo iniciatyvos tikslas pabrėžti gerų bendrovių valdymo praktikų Rumunijos smulkiajame ir vidutiniame versle (SVV) pritaikymą lyginant jų padėtį Europos rinkoje. Straipsnis pradedamas teorinių ir praktinių metodų, susijusių su bendru bendrovių valdymu ir jų reglamentavimo evoliucijos pristatymu, pateikiama diskusija apie jo pritaikomumo skirtumus didelėse įmonėse ir smulkiose bei vidutinėse įmonėse. Aptarus Europos Sąjungos bendrovių valdymo ypatybių traktuotę, pateikiamas pagrindinis tyrimas. Jis susideda iš Rumunijos bendrovių valdymo raidos struktūros retrospektyvos ir bendrovių valdymo taikymo nacionaliniuose SVV įvertinimo remiantis empiriniais įrodymais.
Pagrindinė tyrimo išvada yra ta, kad nors Rumunija per pastaruosius du dešimtmečius bendrovių valdymo struktūroje reikšmingai patobulėjo, tačiau Rumunijos SVV vis dar turi pagerinti savo sugebėjimus ir pastangas atlikti kokybiškus sprendimus, susijusius su valdymo sistema ir verslo aplinka, kurioje jie veikia, jeigu nori išlaikyti savo konkurencingumą vidinėje ir Europos rinkoje remdamiesi gerąja bendrovių valdymo praktika .

REIKŠMINIAI ŽODŽIAI: bendrovių valdymas, bendrovių valdymo kodai, Europos Sąjunga, Rumunijos bendrovių valdymo struktūra, smulkusis ir vidutinis verslas.

Editorial correspondence:

Scholarly papers Transformations in Business & Economics
Kaunas Faculty
Vilnius University
Muitinės g. 8
Kaunas, LT-44280
Lithuania

Sitemap

Visits:

Valid XHTML 1.0 Strict