ISSN: 1648 - 4460

International Journal of Scholarly Papers

VU KHF

Transformations  in
Business & Economics

Verslo ir ekonomikos
transformacijos

  • © Vilniaus universitetas, 2002-2012
  • © Brno technologijos universitetas, 2002-2012
  • © Latvijos universitetas, 2002-2012
Kviestinio redaktoriaus žodis
Leidinio Apžvalga

JEL klasifikacija: Y20.

Verslo ir Ekonomikos Transformacijos žurnalas skleidžia aukštos kokybės mokslinių tyrimų rezultatus ekonomikos plėtros bei susijusių disciplinų srityje. Mokslinių tyrimų laukas neapsiriboja ekonomikos plėtros sąvokos siaurąja prasme, tačiau apima ir naujus klausimus, susijusius su ekonomikos teorija, finansais, verslo vadyba, rinkodara, taip pat bendraisiais ekonominės, socialinės, ekologinės, technologinės aplinkos transformacijos interesais. Šiame žurnalo numeryje mokslininkai iš Lenkijos, JAV, Nyderlandų, Rumunijos, Slovėnijos ir Lietuvos rengė straipsnius, kurie suskirstyti į penkias pagrindines temas, skirtas šiems probleminiams klausimams: darniam vystymuisi, gyventojų ekonomikai, ES valstybių narių ekonomikos transformacijoms, verslo plėtros ir finansų rinkų pasekmėms.

Lenkijos mokslininkai Jurijus Bilan, Magdalena Florek savo straipsnyje nagrinėja aktualias migracijos ir teisingumo problemas Lenkijoje. Jakub Gazda analizuoja realaus verslo ciklo modelių veiklą Ispanijos ekonomikoje, Valdemaras Tyc atskleidžia kainų burbulo mechanizmą. Rumunijos mokslininkai Kamer-Ainur Aivaz ir Elena Condrea pateikia empirinių įrodymų apie makroekonominių rodiklių įtaką valiutų keitimo kursui Rumunijoje.

Kita Lenkijos mokslininkų grupė nagrinėja probleminius klausimus ir pateikia išvadas apie verslo aplinką, akcentuodami įmonių dydžio ir užimtumo ES raidą, Lenkijos įmonių darbuotojų požiūrį į verslumą, pardavimų marketingo sąsajas tarp verslo įmonių, bei mokslinių tyrimų ir taikomosios veiklos internacionalizacijos tipus ir motyvus Lenkijoje. Lietuvos mokslininkai Gintautas Garšva, Sigitas Skuoda ir Kristina Rudžionienė aptaria problemas, susijusias su Europos bankų veiklos valdymu. Katarzyna Byrka-Kita pristato Lenkijos kapitalo rinkos kontrolės priedų empirinę analizę.

Žurnalas siekia palaikyti pastovų ryšį tarp teorijos ir praktikos visame pasaulyje, stengiasi skatinti bendradarbiavimą tarp ekonomistų ir jų kolegų, kad būtų praplėsti mokslinių tyrimų rezultatai, apimantys transformacijas ir susijusių disciplinų sintezės. Verslo ir ekonomikos transformacijų žurnalas pateikia vertingų bei pažangių tyrimų rezultatus apie ekonomikos transformacijas bei užtikrina žinių ir gerosios praktikos rezultatų sklaidą tarp besivystančių ir pereinamosios ekonomikos šalių.

Kviestinis redaktorius

Hab. Dr. Bernat Tomasz,
Mikroekonomikos katedros vedėjas,
Ščecino Universitetas, Lenkija

2012 rugpjūčio 13 d.
Ščecinas

Editorial correspondence:

Scholarly papers Transformations in Business & Economics
Kaunas Faculty
Vilnius University
Muitinės g. 8
Kaunas, LT-44280
Lithuania

Sitemap

Visits:

Valid XHTML 1.0 Strict