ISSN: 1648 - 4460

International Journal of Scholarly Papers

VU KHF

Transformations  in
Business & Economics

Verslo ir ekonomikos
transformacijos

  • © Vilniaus universitetas, 2002-2010
  • © Brno technologijos universitetas, 2002-2010
  • © Latvijos universitetas, 2002-2010
Straipsnis
Bedarbystė kaip pagrindinis antreprenerystės veiksnys
Jarosław Korpysa

SANTRAUKA. Vykstant globalizacijai ir ekonomikos apjungimams, bei atsižvelgiant į socialinius ir ekonominius aktyvacijos veiksnius, pagrindiniu veiksniu tampa įmonės plėtros perspektyva, ypač žemės ūkio srityje. Žemės ūkio bendruomenės rodoma iniciatyva ir išradingumas, gebėjimas identifikuoti ir panaudoti naujas galimybes apibūdinamas kaip antreprenerystės vystymasis. Be to, tokios sąlygos stiprina gyventojams jų sąmoningumą dėl tiesioginių atitikmenų tarp antreprenerystės išsivystymo ir jų ateities lygmens.Vienas iš veiksnių, apibūdinančių antreprenerystės procesus ir nuostatas, yra bedarbystė, kuri viena vertus skatina, o kita vertus sudaro barjerus antreprenerinei visuomenės veiklai.

Turint omenyje anksčiau minėtas savybes, straipsnyje pateikiami paties autoriaus atliktų tyrimų rezultatai, kurių tikslas ištirti verslą, kuris veikia kaimo vietovėse, ir nustatyti, koks jaunimo bedarbystės lygis. Empirinės medžiagos analizė patvirtina teorinius apsvarstymus nagrinėjamu klausimu.

REIKŠMINIAI ŽODŽIAI: antreprenerystė, antrepreneris, darbo rinka, bedarbystė, išsilavinimas ir mokymasis, posocialistinės valstybės, Lenkija.

Editorial correspondence:

Scholarly papers Transformations in Business & Economics
Kaunas Faculty
Vilnius University
Muitinės g. 8
Kaunas, LT-44280
Lithuania

Sitemap

Visits:

Valid XHTML 1.0 Strict