ISSN: 1648 - 4460

International Journal of Scholarly Papers

VU KHF

Transformations  in
Business & Economics

Verslo ir ekonomikos
transformacijos

  • © Vilniaus universitetas, 2002-2010
  • © Brno technologijos universitetas, 2002-2010
  • © Latvijos universitetas, 2002-2010
Straipsnis
Tikrojo produkcijos lygio reakcija, pasikeitus euro kursui, vertybinių popierių kainoms, ir kitoms makroekonominėms sąlygoms Italijoje
Bruno S. Sergi, Yu Hsing

SANTRAUKA. Taikant vienalaikį išlyginimo modelį, apimant pinigų politikos reakcijos funkciją ir nepadengtų palūkanų paritetą, šiuo straipsniu paaiškinama, kad lauktas tikras valiutos kursas ir tikra produkcija Italijoje rodo apverstą J-kreivės santykį, manant, kad lauktas tikras nuvertinimas kelia tikrą produkciją per 1999.Q3-2001.Q4 kadangi tikimasi realios vertės padidėjimo per 2002.Q1-2008.Q3. Vadinasi, bet koks lauktas tikras euro nuvertinimas ateityje nepadėtų padidinti realią gamybos apimtį. Kiti rezultatai yra tokie, kad aukštesnės akcijų kainos, aukštesnės ES realios palūkanų normos, tikra palūkanų norma, ir mažesnis numatomas infliacijos lygis padidintų tikrą produkciją ir kad valdžios sektoriaus deficito santykis su BVP koeficientu yra teigiamas, tačiau nedidelis. Taigi apdairumas būtų būtinas, svarstant finansinį-deficitą, kuris leidžiamas skatinti ekonomikai.

REIKŠMINIAI ŽODŽIAI: tarptautinė prekyba, ekonominė būklė, valiutos kursas, vertybinių popierių biržos, palūkanų normos, infliacija, Italija.

Editorial correspondence:

Scholarly papers Transformations in Business & Economics
Kaunas Faculty
Vilnius University
Muitinės g. 8
Kaunas, LT-44280
Lithuania

Sitemap

Visits:

Valid XHTML 1.0 Strict