ISSN: 1648 - 4460

International Journal of Scholarly Papers

VU KHF

Transformations  in
Business & Economics

Verslo ir ekonomikos
transformacijos

  • © Vilniaus universitetas, 2002-2007
  • © Brno technologijos universitetas, 2002-2007
  • © Latvijos universitetas, 2002-2007
Straipsnis
Virtualios aplinkos poveikis žmogiškajam faktoriui, dirbant virtualiose komandose
Ingrida Šarkiūnaitė, Dalia Krikščiūnienė

SANTRAUKA. Informacija ir komunikacijų technologijos vis labiau integruojamos į darbo aplinką, vis daugiau tarnautojų išmoksta susisiekti ir dirbti, vartojant informacines technologijas. Tokiu būdu, naujos galimybės atsiranda tarnautojams, kurie dirba kontorose, geografiškai išsklaidytose vietose, o jie privalo tarpusavyje susisiekti bei bendradarbiauti, kad pasiektų bendrus verslo tikslus. Bendradarbiai bendrauti per elektroninį paštą, organizuoti konferencijas virtualioje erdvėje. Jie gali pasiekti savo bendrus tikslus, dirbdami kaip virtuali komanda, kuri susideda iš darbuotojų, kuriems nereikia susitikti kasdien savo biure.

Straipsnis aptaria daug svarbių pasikeitimų virtualioje aplinkoje, kurie įvyksta dėl virtualios aplinkos įtakos žmogiškiesiems ištekliams. Empirinio tyrimo rezultatai parodė, kad septynios tarptautinės virtualios komandos iš Lietuvos, Vokietijos ir Rusijos atskleidė „minkštąją“ žmogaus išteklių pusę, orientuotą į dirbančių virtualioje bendradarbiavimo aplinkoje harmoningą veiklą. O tai savo ruožtu yra labai svarbus veiksnys virtualiai bendro darbo efektyvumo analizei, ir tai reikalauja išsamesnių tyrinėjimų ateityje.

REIKŠMINIAI ŽODŽIAI: virtualus darbas grupėse, virtuali aplinka, virtualus bendradarbiavimas, žmogiškieji ištekliai, Lietuva.

Editorial correspondence:

Scholarly papers Transformations in Business & Economics
Kaunas Faculty
Vilnius University
Muitinės g. 8
Kaunas, LT-44280
Lithuania

Sitemap

Visits:

Valid XHTML 1.0 Strict